FÖRELÄSNINGAR


VINNA ELLER FÖRSVINNA?

Idrott ska vara kul, och är det inte kul så är det inte särskilt roligt.

Resultathets och höga förväntningar på dig själv och från omgivningen kan leda till att du känner press och en ovilja att göra det du egentligen tycker är jättekul.

Rädslan för att förlora kan för många bli så stor så att man inte vill tävla och kanske därför slutar idrotta helt och hållet.

Hur kan man undvika det?
Vad är bäst att fokusera på?

Föreläsare: Andreas Gustavsson

Längd: 1h


DET SKA KRÖKAS I TID

DET SOM KROKIGT SKA BLI

Andreas Gustavsson började boxas när han var 12 år gammal. Med pappa Roger vid sin sida, som tränare och coach, skördades framgångar både nationellt och internationellt. Men alla medaljer har en baksida.

Det här är en föreläsning om boxning, missbruk och krossade drömmar där Andreas berättar öppet och ärligt om sin idrottskarriär som gick hand i hand med relationen till pappan och hans alkoholism.

Den här föreläsningen väcker även tankar och ställer frågor kring företeelsen "idrottsförälder".
Var går gränsen för att det blir osunt? När blir det för mycket? Är idrottandet lika viktigt för barnet som för föräldern?

Föreläsare: Andreas Gustavsson

Längd: 1,5h


FIGHTEN INOM DIG

En föreläsning där 40-års samlad erfarenhet från kampsport på elitnivå vävs ihop med psykologiska teorier, anekdoter och obekväma sanningar. Det här är inspiration och verktyg för dig som vill prestera bättre och hålla längre. 

Vi anpassar innehållet för din förenings behov. Det finns också möjlighet att kombinera med träningspass och/eller någon av våra övriga föreläsningar.

Föreläsare: Fredrik Månsson och Andreas Gustavsson


ATT MÖTA LIVET
-STRATEGIER FRÅN POSITIV PSYKOLOG

En föreläsning om hur man med hjälp av strategier från positiv psykologi kan stärka välmående och förmågan att hantera motgångar, utmaningar och stress.

De teorier och verktyg som avhandlas är användbara för alla som jobbar med människor. Att förstå vad som påverkar tankar och beteenden och kunna utgå från detta i såväl mötet med andra som i arbetet med den egna personliga utvecklingen är oerhört viktigt och kan göra en stor skillnad i vardagen.

Föreläsningen innehåller teorier men en betydande del är också de praktiska momenten där dessa teorier omvandlas till konkreta och beprövade verktyg.

Föreläsare: Fredrik Månsson

Längd: 2h